Υπογράφω το PETITION (συλλογή υπογραφών) για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στο ....

Φωτογραφία εξωφύλλου


 • Συμπολίτη – Συμπολίτισσα,
 • Οι κυβερνήσεις έχουν αποδείξει περίτρανα ότι παρά τις εξαγγελίες τους, οι πολιτικές που εφαρμόζουν δεν έχουν σαν σκοπό τους το καλύτερο αύριο των πολιτών και των παιδιών μας. Ενώ οι χρηματιστηριακές οικονομίες καταρρέουν οι κυβερνήσεις στον βωμό των τραπεζών θυσιάζουν θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά.
  Ακόμη και το νερό που πίνουμε έχει γίνει πεδίο κερδοσκοπίας. Δεν έχει μείνει πλέον ιερό και όσιο. Υπό το βάρος των εξελίξεων και έχοντας γνώση της παγκόσμιας εμπειρίας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ύδρευσης αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), συλλογικότητες της πόλης και απλοί πολίτες αποφασίσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε οποιονδήποτε να παίζει με το νερό που πίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον, εγχώριο ή ξένο, να κερδοσκοπήσει από το νερό μας και να κάνει παιχνίδια με την δημόσια υγεία και το περιβάλλον της περιοχής μας. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΥΑΘ είναι πλέον θέμα δράσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
  Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις σε ένα κοινό αγώνα με την ονομασία «Κίνηση 136» που σκοπό έχει:
  1. την εξαγορά από τους πολίτες του 40% και της διαχείρισης (management) της ΕΥΑΘ.

  2. τον κοινωνικό έλεγχο του νερού της πόλης
  3. την δημοκρατική λειτουργία της εταιρείας
  4. τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της εταιρείας, σε συνδυασμό με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και την προστασία του περιβάλλοντος
  Στον αγώνα αυτό σε καλούμε να συμμετέχεις έμπρακτα.
  Με € 136 εφάπαξ ανά υδρόμετρο/οικογένεια μπορούμε να σταματήσουμε τις πολυεθνικές και να γίνουμε εμείς κύριοι του νερού μας. Αυτό σημαίνει ότι έχοντας την διαχείριση της ΕΥΑΘ, θα αποφασίζουμε όλοι μαζί αν χρειάζεται να αυξηθούν τα τιμολόγια ή όχι. Θα αποφασίζουμε όλοι μαζί για την ποιότητα του νερού μας και της προστασίας του περιβάλλοντος από την λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού.
  Κάθε συμμετοχή, ακόμη και αν τα χρήματα που θα συνεισφέρει είναι πολλαπλάσια των € 136, ισοδυναμεί με μία (1) ψήφο. Έτσι διασφαλίζουμε την πραγματική ισότητα και δημοκρατία, άσχετα με την οικονομική ευχέρεια του κάθε πολίτη.
  Τελικός σκοπός μας είναι να βγει η ΕΥΑΘ ΑΕ από το χρηματιστήριο και την κερδοσκοπία. Τελικός στόχος μας είναι η άριστη ποιότητα νερού που θα κάνει τον κάθε πολίτη να αντικαταστήσει το εμφιαλωμένο νερό στο τραπέζι του με μια απλή κανάτα που θα γεμίζει σε μηδαμινή τιμή από την βρύση του. Η άριστη λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων για ένα καλύτερο περιβάλλον και έναν Θερμαϊκό ζωντανό και καθαρό.
  Η «Κίνηση 136» είναι ανεξάρτητη από κομματικούς μηχανισμούς και δεν κηδεμονεύεται. Στηρίζεται στην αφιλοκερδή συνδρομή πολιτών της Θεσσαλονίκης και μέσα σε αυτήν μπορούν να λειτουργήσουν όλοι όσοι ασπάζονται τις αρχές της, με σχέσεις ισότητας σε ένα Δημοκρατικό περιβάλλον όπου η Δημοκρατία δεν είναι απλά λέξη.
  Η «Κίνηση 136» διέπεται από τις παραπάνω αρχές και σε καλεί να γίνεις μέρος της.


  ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ??

  1) Υπογράφω το PETITION (συλλογή υπογραφών) για την μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στο http://www.gopetition.com/petitions/οχι-στην-ιδιωτικοποίηση-του-ν.html 
  2) Εγγράφομαι ΜΕΛΟΣ στους ιδρυθέντες συνεταιρισμούς (Πυλαίας-Χορτιάτη και 4ης δημ. κοινότητας -Τούμπα)  ή κάνω ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ μέλους - δηλώνω την υποστήριξή μου στην Κ136, χωρίς καμία άλλη δέσμευση στο  site της Κ136: www.136.gr
  3) Όταν έρθει η σειρά του δήμου μου, γίνομαι μέλος του συνεταιρισμού που θα ιδρυθεί.
  4) ΠΡΟΩΘΩ την ιδέα σε γνωστούς με κάθε τρόπο.


  Συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία)  www.136.gr  email: info@136.gr τηλ. 6984 303732