Water Memory ! (Documentary of 2014 about Nobel Prize laureate Luc Montagn...





Πώς μπορεί το νερό να αποθηκεύει και να μεταδίδει πληροφορίες;

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο στο έργο του luc montagnier και του προκατόχου του Jacques Benveniste στην αποκάλυψη του συναρπαστικό φαινομένου της μνήμης του νερού.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα της σύγκλισης της βιολογίας, της Χημείας και της φυσικής στη συνείδηση, μια έννοια που αρχικά εισήγαγε ο αρχιερέας των δημοσίων σχέσεων στη δημιουργική θεωρία του microvita τη δεκαετία του 1980

Η ταινία φέρνει επίσης στο φως την ακαμψία της δογματική επιστημονικής κοινότητας του σήμερα, ακριβώς όπως η εγκατάσταση του status quo ήταν την ημέρα του galileo.

Luc montagnie: " πήρα το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του hiv. Ως εκ τούτου, απέκτησα αναγνώριση στην επιστημονική κοινότητα. Ωστόσο, σήμερα η φήμη μου αμφισβητείται από κάποιους που λένε, " μπορεί να ανακάλυψε τον ιό hiv αλλά είναι ξεπερασμένος τώρα. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Αυτά είναι τα καλύτερά μου χρόνια έρευνας. Βρίσκω τα πιο σημαντικά φαινόμενα σήμερα. Είναι καλό να ανακαλύπτεις έναν ιό, αλλά να ανακαλύπτεις για τους μηχανισμούς της ζωής: Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό."

" αν τα αποτελέσματα είναι σωστά," λέει ο θεωρητικός χημικός τζεφ reimers του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Αυστραλία, " αυτά θα ήταν τα πιο σημαντικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 90 χρόνια, απαιτώντας εκ νέου την αξιολόγηση του συνόλου του εννοιολογική πλαισίου του σύγχρονου," Χημεία."

10 AWESOME WATER TRICKS!

... το κλειδί για τη μοναδικότητα του νερού !

Η τετραεδρικότητα,  είναι το κλειδί για τη μοναδικότητα του νερού!


Η τετραδενικότητα είναι το κλειδί για τη μοναδικότητα του νερού
     Μια εικόνα της δομής του clathrate (Si34) υγρού τύπου νερού που σχηματίστηκε υπό αρνητική πίεση (αριστερά) και το διάγραμμα φάσης ως συνάρτηση της αντοχής του τετραεδρικού λ και της πίεσης P. Πιστοποίηση: 2018 Hajime Tanaka, Ινστιτούτο Βιομηχανικών Επιστημών, Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο
Μια ερευνητική ομάδα με έδρα την Ιαπωνία έχει μελετήσει την ανώμαλη συμπεριφορά τετραεδρικών υγρών όπως το νερό. Μέσω υπολογιστικής προσομοίωσης, υπολογίζουν τα διαγράμματα φάσεων μιας σειράς μοντέλων υγρών. Μεταβάλλοντας μια παράμετρο που ονομάζεται λάμδα (λ), η οποία ελέγχει την ποσότητα της τετραεδρικής δομής στο υγρό, διαπίστωσαν ότι τα υγρά με μεγαλύτερη λ έδειξαν περισσότερες ανωμαλίες, όπως η χαμηλή θερμοκρασία επέκτασης. Η τιμή του νερού του λ μεγιστοποιεί την επίδραση της τετραεδρικής απόστασης, εξ ου και των ιδιαίτερα ασυνήθιστων ιδιοτήτων της.
Το νερό κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στα υγρά για τις ασυνήθιστες ιδιότητές του και παραμένει ελάχιστα κατανοητό. Για παράδειγμα, επεκτείνεται μόνο κατά την κατάψυξη σε πάγο και γίνεται λιγότερο ιξώδης υπό συμπίεση, γύρω από την ατμοσφαιρική πίεση. Ο εξορθολογισμός αυτών των ιδιαιτεροτήτων είναι μια σημαντική πρόκληση για τη φυσική και τη χημεία. Πρόσφατη έρευνα που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τόκιο (IIS) υποδηλώνει ότι απορρέουν από το βαθμό δομικής διαταγής του υγρού.
Το νερό ανήκει σε μια κατηγορία υγρών των οποίων τα σωματίδια σχηματίζουν τοπικές τετραεδρικές δομές. Η τετραεδρικότητα του  είναι συνέπεια των δεσμών υδρογόνου μεταξύ μορίων, οι οποίες περιορίζονται σε σταθερές κατευθύνσεις. Σε μια μελέτη στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών ( PNAS ), οι ερευνητές διερεύνησαν γιατί οι φυσικές ιδιότητες του νερού όπως εκφράζονται στο διάγραμμα φάσεων του είναι τόσο αξιοσημείωτες, ακόμη και σε σύγκριση με άλλα τετραεδρικά υγρά όπως το πυρίτιο και ο άνθρακας.
Τα τετραεδρικά υγρά συχνά προσομοιάζονται από ένα ενεργειακό δυναμικό που ονομάζεται μοντέλο SW. Το  θεωρείται ότι περιέχει δύο φάσεις σε θερμοδυναμική ισορροπία - μια διαταραγμένη κατάσταση που έχει υψηλή περιστροφική συμμετρία, και μια τετράεδρα ταξινομημένη κατάσταση που δεν το κάνει. Παρά την απλότητα της, το μοντέλο προβλέπει με ακρίβεια ανώμαλες συμπεριφορές υγρών. Η ιδιότητα των δύο καταστάσεων ελέγχεται από την παράμετρο lambda (λ), η οποία περιγράφει τη σχετική ισχύ αλληλομοριακών αλληλεπιδράσεων ζεύγους και τριχών. Όσο υψηλότερη λ είναι, ο βαθμός της τετραεδρικής αύξησης της τάξης.
«Συνειδητοποιήσαμε ότι το λ,