20 Ενδιαφέρουσες και Χρήσιμες Πληροφορίες για το Νερό!

1. Το σώμα ενός ενηλίκου αποτελείται κατά 70 % περίπου από νερό.
2. Κατά τη γέννηση ενός ανθρώπου, το νερό αποτελεί περίπου το 80 % του βάρους ενός μωρού.
3. Ένα υγιές άτομο μπορεί να πιει περίπου 48 ποτήρια νερό (πάνω από 12 λίτρα) την ημέρα.
4. Η κατανάλωση υπερβολικά μεγάλης ποσότητας νερού πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε ένα είδος «μέθης». Η μέθη από νερό προκαλείται όταν το νερό διαλύει το νάτριο στο αίμα σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλείται μια διαταραχή της ισορροπίας του νερού στον εγκέφαλο.
5. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πιθανότερο να συμβεί κατά τη διάρκεια πολύ έντονων αθλητικών δραστηριοτήτων.
6. Παρότι η ημερήσια κατανάλωση νερού που γενικά συστήνεται είναι περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα (αν και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη που να έχει καταλήξει αναντίρρητα σε αυτή την ποσότητα), δεν είναι απαραίτητο να καταναλωθεί όλο αυτό το νερό σε υγρή μορφή. Σχεδόν κάθε είδος τροφής περιέχει μια ποσότητα νερού το οποίο περνάει στο σώμα μας κατά την κατανάλωσή του.
7. Τα αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι, αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό, και περιέχουν, μεταξύ άλλων, καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να λειτουργήσει ως ήπιο διουρητικό, αποτρέποντας το νερό από το να κυκλοφορήσει μέσα από ορισμένες απαραίτητες και ζωτικές περιοχές του σώματος.
8. Το αγνό νερό, που αποτελείται από αποκλειστικά υδρογόνο και οξυγόνο, έχει ως φυσικό επίπεδο pH το 7, γεγονός που το καθιστά ουδέτερο στοιχείο, ούτε όξινο ούτε βασικό.
9. Το νερό διαλύει περισσότερες ουσίες και στοιχεία από οποιοδήποτε άλλο υγρό. Όπου κυκλοφορεί, το νερό μεταφέρει μαζί του χημικά στοιχεία, μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά.
10. Η επιφάνεια της γης, σε ποσοστό περίπου 70 με 75 % είναι καλυμμένη με νερό.
11. Είναι ενδιαφέρον πως περισσότερο γλυκό νερό υπάρχει στους υδροφόρους ορίζοντες κάτω από το έδαφος παρά στην επιφάνεια της γης.
12. Η γη είναι ένα κλειστό σύστημα, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει πως σπανιότατα χάνει ή αποκτά επιπλέον ύλη. Συνεπώς, το ίδιο νερό που υπήρχε στη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια υπάρχει και σήμερα.
13. Η συνολική ποσότητα νερού πάνω στη γη είναι 326 εκατομμύρια κυβικά μίλια νερού – για να καταλάβετε τι εννοούμε όταν λέμε κυβικό μίλι, σκεφτείτε μια δεξαμενή με μήκος και πλάτος 1600 μέτρα, αλλά και ύψος 1600 μέτρων!
14. Από όλη την ποσότητα νερού που υπάρχει στη γη, οι άνθρωποι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μόλις το 0, 3 %, κατά προσέγγιση. Αυτή η εύχρηστη για τους ανθρώπους ποσότητα νερού βρίσκεται σε υδροφόρους ορίζοντες κάτω από το νερό, σε ποταμούς και σε λίμνες με γλυκό νερό.
15. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιούν 346.000 εκατομμύρια γαλόνια γλυκού νερού κάθε ημέρα.
16. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιούν περίπου 80 % του νερού της χώρας για αρδευτικούς σκοπούς και για την παραγωγή θερμοηλεκτρικής ενέργειας.
17. Ο μέσος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρησιμοποιεί περίπου 80 – 100 γαλόνια νερού κάθε ημέρα. Το πιο εκπληκτικό από όλα είναι πως το περισσότερο από αυτό το νερό χρησιμοποιείται στο καζανάκι για τον καθαρισμό της τουαλέτας!
18. Περίπου το 85 % των κατοίκων των Ηνωμένων Πολιτειών προμηθεύονται το νερό που χρησιμοποιούν από Δημόσιες Παροχές Νερού. Το υπόλοιπο 15 % προμηθεύετε το νερό του από ιδιωτικά πηγάδια καθώς και από άλλες πηγές.
19. Μόλις ένας άνθρωπος νιώσει δίψα, το σώμα του ή το σώμα της έχει ήδη χάσει πάνω από 1 % από τη συνολική ποσότητα του νερού που υπήρχε στον οργανισμό του.
20. Το βάρος που χάνει ένα άτομο αμέσως μετά από μια έντονη σωματική άσκηση είναι από το νερό που έχει αποβληθεί, όχι από λιπώδη ιστό.
FROM : https://www.strauss-water.com.cy/index.php/el/blog/74-20